facebook

“Долар скоро може приголомшити українців, неочікуваний стрибок курсу все змінить”: експерти про те, чого чекати в обмінниках

В Україні у квітні може значно зміцнитись гривня. Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин назвав умови зниження курсу долара до 36,93 грн.

Як інформує “biz.today.us”, на початку весни американська валюта стабілізувалася в Україні. Курс долара перестав зростати, знизився і тепер лишається у межах 38-39 грн. Експерти вважають, що є всі умови для ще більшого зміцнення гривні. Серед чинників, які позитивно впливають ситуацію на ринку – ситуація на фронті.

Яким буде курс долара навесні

Ще однією причиною зниження курсу долара є фінансова підтримка партнерів. Аграрії перед посівною продають валюту та купують гривню, що також не дозволить долару злетіти.

“Нижня межа курсу готівкового долара може навіть дійти до горизонту міжбанку в 36,93 грн/долар… Є дуже висока ймовірність збереження руху курсу вниз аж до горизонтів, що діють. Якщо зараз курс знаходиться в горизонті 38,3-38,5 грн/ долар, тобто ймовірність, що він коливатиметься в районі 37 грн”, – зазначив економіст Андрій Шевчишин.

В Україні очікуються приплив грошей до бюджету від експорту товарів та послуг, а також переказ грошей нерезидентів. Аналітик компанії Esperio Олександр Болтян також не бачить причин для різкого стрибка курсу долара.

“За фактом на готівковому ринку зберігається приплив долара вкладників, які отримують на руки валютні депозити. А на міжбанку ситуацію жорстко контролює НБУ. Тенденція поки що буде незмінною. Крім того, люди розуміють, що заробити на девальвації гривні банки не дадуть, тому вважають утримання іноземної валюти недоцільним кроком”, – пояснив фахівець.

Загалом прогнози щодо курсу валюти на квітень позитивні. На ситуацію також позитивно вплине договори з кредиторами та МВФ та кредиторами про зняття необхідності виплат до 2027 року.

Долар може подешевшати до 36,93 грн: названо умови для обвалу курса валюти у квітні

 

Валюта на готівковому ринку подешевшала у продажу на 10 копійок (37,80 грн), а у купівлі – на 20 копійок (37,20 грн). В обмінниках долар став дешевшим на 16 копійок у купівлі та продажу (37,44 та 37,24 відповідно).

Джерело.

Close