facebook

“Неповага до народу?” В СБУ та Міноборони відправили запити про поїздку Зеленського в Оман

Народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко зробив запит до Служби безпеки України і Міністерства оборони з метою з’ясувати, чи знав президент України Володимир Зеленський про загострення ситуації на Близькому Сході перед своєю поїздкою в Оман.

Про це нардеп повідомив у своєму Facebook. При цьому він поставив силовикам питання, якими мають бути їх дії “в разі, якщо президент випадково або невипадково опинився в країні, яка примикає до напружених районах, зокрема на Близькому Сході”.

“Справа в тому, що авіасполучення між Україною й Оманом проходить через країни, які в той період часу здійснювали авіаційні і ракетні удари і вели бойові дії”, – уточнив Гончаренко.

Крім того, нардеп поцікавився, чи знав Зеленський про авіаудари США з 2 на 3 січня і про приведення в повну бойову готовність ракетних військ Ірану. За його словами, в таких випадках СБУ і Міноборони повинні інформувати про ситуацію і дбати про безпеку України, доповідаючи в першу чергу Головнокомандувачу.

“У будь-якому випадку такий екзотичний вибір місця для відпочинку Зеленського привів до того, що він не зміг швидко відреагувати і повернутися в країну після авіакатастрофи з боїнгом МАУ. Що це, як неповага до свого народу?” – наголосив він.

Зеленського жорстко розкритикували через його відпочинок у п’ятизірковому готелі на березі Оманської затоки на різдвяні свята.

Після того, як розгорівся скандал, пресслужба Зеленського заявила, що він зустрівся в Омані з главою МЗС султанату Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою. Вони обговорили зміцнення відносин між країнами, зробивши акценти на нарощуванні торговельно-економічного співробітництва.

В Україні Зеленський повернувся тільки в ніч на 9 січня. Його літак приземлився в Києві о 2:37. При цьому український літак із 167 пасажирами розбився в Ірані вранці 8 січня.

Журналістка “Країни” Світлана Крюкова заявляла, що вартість чартеру у компанії, послугами якої скористався Зеленський, становить від 65 тисяч доларів (якщо в Маскат борт прилетів із пасажирами) і до 100 тисяч (якщо прилетів порожній, спеціально під замовлення).

Також з’явилася інформація про загадкове борту T7-GEM, який за останні дні здійснив низку перельотів в Оман і Росію.

Журналіст і блогер Кирило Сазонов вказав, що Зеленський “здорово ризикував”, вирішивши здійснити візит саме в Оман: “Після початку обстрілів у цьому регіоні могли закрити небо для всіх літаків. Довелося б випливати на катері”.

Через пару днів після того, як Зеленський залишив країну, в Омані помер султан Кабус бен Саїд, який керував 50 років (з 1970 року).

OBOZREVATEL писав, що в цілому в цій історії є багато дивних випадковостей, які можуть вказувати і на те, що президент України провів в арабській країні переговори з керівництвом Росії щодо Донбасу.

Джерело.

Close