facebook

Влада засекретила мету візиту Зеленського в Оман: з’явився ексклюзивний документ

Державна прикордонна служба України відмовилася надати OBOZREVATEL інформацію про вартість відпочинку президента Володимира Зеленського в Омані.

Відомство мотивувало це рішення тим, що відповідні дані нібито належать до інформації із обмеженим доступом і вони захищаються Конституцією, а також законами України. Про це свідчить відповідь ДПС на запит OBOZREVATEL.

Зокрема OBOZREVATEL надіслав Держприкордонслужбі наступні запитання:

скільки саме коштував переліт президента до Оману;

за чий кошт фінансувався переліт Зеленського та його охорони;

прізвища, посади та кількість осіб в офіційній делегації президента, яка вирушала та перебувала з ним в Омані;

коли і де, та за якими паспортами перетинали кордон Зеленський і делегація під час поїздки.

Однак представники Державної прикордонної служби зазначили, що вони не є розпорядниками запитуваної інформації.

У ДПС також додали, що вони не мають правових підстав для надання даних про перетин державного кордону.

Зеленського жорстко розкритикували через його відпочинок у п’ятизірковому готелі на березі Оманської затоки на різдвяні свята.

Після того, як спалахнув скандал, пресслужба Зеленського заявила, що він зустрівся в Омані з главою МЗС султанату Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою. Вони обговорили зміцнення відносин між країнами, зробивши акценти на нарощуванні торговельно-економічного співробітництва.

В Україну Зеленський повернувся тільки в ніч на 9 січня. Його літак приземлився в Києві о 2:37. Водночас український літак зі 167 пасажирами розбився в Ірані вранці 8 січня.

Журналістка “Страны” Світлана Крюкова заявляла, що вартість чартеру у компанії, послугами якої скористався Зеленський, становить від 65 тисяч доларів (якщо в Маскат борт прбув із пасажирами) і до 100 тисяч (якщо порожній, спеціально під замовлення).

Також з’явилася інформація про загадковий борт T7-GEM, який за останні дні здійснив низку перельотів до Оману й Росії.

Через кілька днів після того, як Зеленський покинув країну, в Омані помер султан Кабус бен Саїд, який керував 50 років (з 1970 року).

OBOZREVATEL писав, що загалом у цій історії є багато дивних випадковостей, які можуть вказувати й на те, що президент України провів у арабській країні переговори з керівництвом Росії щодо Донбасу.

Джерело.

Close