facebook

Зеленський “один на один” розібрався з Гончаруком: Офіс президента опублікував відео

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком, який подав 17 січня в відставку.

Відео розмови перших осіб держави опублікував Офіс президента.

Зеленський підтвердив, що отримав заяву прем’єра про відставку, але натякнув на своє хороше ставлення до Гончарука і його “молодого уряду”.

“Я вирішив дати вам шанс, якщо ви вирішите деякі важливі речі, які турбують наше суспільство”, – заявив президент.

Зокрема, було обговорено оптимізацію роботи Кабміну, питання нарахування справедливих зарплат міністрам і топ-менеджерам держкомпаній, звільнення очільників міністерств, які не досягли реальних результатів, а також налагодження діалогу з парламентом.

Зеленський заявив, що “доведеться прощатися” з міністрами, які не захочуть працювати за “адекватну” зарплату. Президент також закликав врегулювати зарплати для всіх інших держслужбовців.

Також президент зажадав зміцнення уряду: “Я вас прошу знайти слабкі місця і замінити тих чи інших керівників згідно з їхніми професійними даними”.

Зеленський висловив невдоволення тим, як функціонують деякі міністерства, закликавши переглянути підхід до їх роботі: міністерство економіки, міністерство культури і міністерство ветеранів.

“Зараз не той час, щоб розхитувати державу економічно і політично”, – підкреслив Зеленський.

в мережі опублікували аудіо розмов нібито глави Кабміну Олексія Гончарука з чиновниками, де обговорювалися курс долара в Україні та економічні питання перед зустріччю з главою держави Володимиром Зеленським.

У розмові Гончарук несхвально відгукувався про президента, а також дав зрозуміти, що у влади немає бачення економічного курсу країни.

Пізніше в інтернеті опинилася і друга частина розмови. У ній нібито прем’єр каже, що уповільнення економічного зростання створює у президента відчуття неконтрольованості ситуації.

Згодом був оприлюднений третій запис із розмовою Гончарука, міністерки фінансів Оксани Маркарової та двох заступників глави Національного банку – Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба.

У бесіді йшлося про ревальвацію гривні до 20 грн/$ та економічну стратегію розвитку України, де пролунала пропозиція: “А давайте будемо щось робити!”

Як з’ясували журналісти, розмова могла бути записана на зустрічі у форматі “на каву”, що відбулася 16 грудня 2019 року.

У ЗМІ тим часом почали з’являтися дані нібито про те, що Гончарук скоро піде з посади. Зазначається, що прем’єр вже міг написати заяву про відставку, яку підпишуть “будь-якої хвилини”.

Однак незабаром з’явилося офіційне спростування Кабміну.

Сам Гончарук не підтвердив і не спростував, що голос на записах належить йому. Натомість прем’єр заявив про цілеспрямовану кампанію проти уряду.

Зустріч Президента України Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком і поставив перед урядом низку невідкладних завдань. Зокрема, було обговорено оптимізацію роботи Кабміну, питання нарахування справедливих зарплат міністрам і топ-менеджерам держкомпаній, звільнення очільників міністерств, які не досягли реальних результатів, а також налагодження діалогу з парламентом.«Зараз не той час, щоб розхитувати державу економічно й політично», – наголосив Президент під час розмови.

Gepostet von Офіс Президента України am Freitag, 17. Januar 2020

Джерело.

Close