facebook

Нардепи боляче вдарили по українцях: тепер усі стануть жебраками – закон уже підтримали

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №11256-2, який передбачає підвищення акцизного податку на паливо. Цей документ підтримали 227 парламентаріїв. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк.

“За основу саме альтернативний – 227. Там теж норма про газ прописана інакше (менше за акциз). З третьої спроби”, – написав він.

Пізніше нардеп уточнив, що йдеться про законопроєкт, який раніше підтримали Кабінет міністрів. Він передбачає поетапне підвищення та вирівнювання ставок акцизів на пальне.

Згідно із запропонованими змінами, вже з 1 липня поточного року акциз на бензин збільшиться до €242,60 за 1000 літрів, акциз на дизельне пальне збільшиться до €177,60 за 1000 літрів, а акциз на скраплений газ зросте до €165 за 10. етапи підвищення заплановані щорічно, починаючи з 1 січня 2025 року до 2028 року.

Зазначимо, що цей законопроєкт підтримала раніше і Нафтогазова Асоціація України (НАУ). У профільній асоціації вбачають справедливий та ефективний підхід до наповнення бюджету, який украй необхідний для фінансової стабільності країни. Тоді президент НАУ Ярослав Старовойтенко заявив, що запропоновані зміни збережуть економічну вигоду споживачам СВГ.

За його словами, пропорційне підвищення акцизів на бензин та СВГ збереже різницю у роздрібних цінах на бензин та СВГ на рівні 25 гривень за літр, що залишить ціни на СВГ привабливими для автомобілістів. Він упевнений, що обсяги його споживання суттєво не зміняться.

Джерело.

Close