facebook

Під час передачі хабара у $6 млн попався перший заступник голови податкової Києва

НАБУ затримало першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби Києва Миколу Ільяшенка під час передачі неправомірної вигоди.

Під час передачі хабара у $6 млн попався перший заступник голови податкової Києва
За даними джерел, ініціатором був колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський, а Ільяшенко, який є ставлеником колишньої глави податкового комітету Ніни Южаніної й ексглави податкової Києва Людмили Демченко, виступав як посередник під час передачі грошей.

Микола Ільяшенко

Як стверджує джерело, гроші заступник голови столичної податкової планував передати главі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, однак не всі, а тільки 5 мільйонів доларів. Мільйон Ільяшенко планував залишити собі. Зі свого боку Холодницький вирішив не ризикувати і здав посередника в НАБУ.

У Національному антикорупційному бюро уточнили, що під час передачі хабара затримано трьох осіб.

Як повідомляється на сторінці відомства у Facebook, неправомірну вигоду намагалися дати керівництву НАБУ і САП.

Під час передачі хабара у $6 млн попався перший заступник голови податкової Києва

“Щойно детективи НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури задокументували факт надання колишнім високопоставленим чиновником попередньої влади за посередництва його “правої руки”, чиновника Управління ДФС у Києві й інших осіб, неправомірної вигоди керівництву НАБУ і керівнику САП”, – йдеться у повідомленні.
Гроші хотіли передати, щоб закрили кримінальну справу, за якою зазначеній особі повідомлено про підозру за ч.5 ст.191, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу.

Джерело.

Close