facebook

“Хотіла завагітніти”: Смерть молодої жінки сколихнула Чернівці. Родичі звинувачують у халатності лікарів

Вранці вона пішла в лікарню, а вже через кілька годин медики зателефонували її рідним і повідомили про смерть. Родичі звинувачують лікарів у смерті. У Чернівцях після нескладної гінекологічної процедури померла 37-річна жінка.

Про смерть жінки її сестрі повідомили телефоном лікарі.

“Вони сказали, що так буває і сестра померла під час процедури”, – каже сестра загиблої Людмила Козак.

Людмила разом з чоловіком приїхали у відділення. Лікарі назвали їм одразу кілька версій смерті Наталії.

“Версії – це алергічна реакція, і лопнув легеневий тромб. Коли зайшов до кабінету зайвий раз уточнити, що стало причиною смерті, то сказали: різко впав тиск. Дві версії різні протягом такого малого відрізку часу”, – каже чоловік сестри загиблої Віталій Козак.

 

Померлій Наталії Винник було 37 років. За словами родичів, вона не мала серйозних проблем зі здоров’ям. Єдине – не могла завагітніти, а тому й прийшла до лікарів.

Завідувачка відділення, у якому робили операцію, спілкуватися відмовилась. Виконуючий обов’язки головного лікаря запевняє, що усі лікарі, які робили операцію – висококваліфіковані. Гістероскопія під загальним наркозом була успішною, а погано жінці стало вже після неї.

“Хірург, який оперував – лікар першої категорії, анестезіолог – завідувач відділення. На жаль, будь-яке саме нескладне втручання несе певні ризики та ускладнення. Після операції раптово мала місце зупинка серця, у подальшому – набряк легень. Реанімаційні заходи були, на жаль, безуспішними”, – каже в.о. головного лікаря Чернівецького пологового будинку №1 Василь Ринжук.

Що саме спричинило зупинку серця, наразі з’ясовують у обласному патологоанатомічному бюро, бо лише розтин тіла дозволить точно встановити причину. У поліції за заявою родичів відкрили кримінальне провадження щодо ймовірного неналежного виконання медиками своїх обов’язків.

 

Джерело.

Close