facebook

Українка в Польщі яка викинула новонароджену дитину на смітник отримала покарання

Жінка народила дитину прямо на роботі в непрацюючому туалеті, а потім викинула його в сміттєвий контейнер.

Українка в Польщі отримала вісім років в’язниці за спробу вбивства власної дитини, яку викинула в смітник на роботі після народження, повідомляє в середу, 11 грудня, Польське радіо.

“Наприкінці минулого тижня Окружний суд у Любліні в Польщі засудив 37-річну громадянку України Надію К. до восьми років позбавлення волі. Жінка народила дівчинку в туалеті і викинула немовля в пластиковий контейнер для сміття. На щастя, новонароджену дитину вдалося врятувати”, – йдеться в повідомленні.

Сама горе-матір була відсутня під час оголошення вироку, і у суду не виникло сумнівів щодо її намірів вбити свою новонароджену дитину.

“Надія К. приїхала в Польщу в червні 2018-го на заробітки у зв’язку зі скрутною матеріальною ситуацією в Україні. Жінка працювала на тимчасовій легальній роботі на підприємстві з переробки фруктів і овочів у поселенні Ґміна Мілеюв у Люблінському воєводстві. За словами прокуратури, період працевлаштування мав завершитися в серпні”, – йдеться в повідомленні.

Жінка приїхала в Польщу на восьмому місяці вагітності, але приховувала свій стан, надягаючи на себе багато одягу, що було нормальним у ситуації, адже працювала в приміщенні зі зниженою температурою. Сестра жінки, а також інші працівниці підозрювали, що вона вагітна, запитували її про це, але вона все заперечувала.

“За словами суду, 25 липня Надія К. під час роботи в певний момент пішла в туалет, де закрилася в непрацюючому туалеті. Там вона самостійно народила дитину, перерізала ножицями пуповину, а новонароджену дитину викинула в смітник. Після народження дитини Надія К. зайнялася собою, не цікавлячись долею немовляти”, – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що сестра Надії К. пішла в туалет, адже жінка довго була відсутня. Там вона побачила сліди крові і свою сестру, яка прихорошувала на собі одяг.

“Сестра Надії К. покликала інших робітниць, які виявили в смітнику новонароджену дитину. Жінки викликали швидку. Дівчинку вдалося врятувати. Зараз вона знаходиться в прийомній сім’ї”, – додали в ЗМІ.

Повідомляється, що українка під час судового процесу висловила жаль і розкаялася, хоча офіційно не зізналася в скоєнні злочину. Суд присудив їй найбільш м’який з можливих у цій ситуації вирок – вісім років позбавлення волі.

Джерело.

Close