facebook

ЗМІ назвали дату переговорів України і РФ щодо газу

Попередні російсько-українські переговори щодо газу відбулися у Відні 28 листопада. У них брали участь, зокрема, голови Нафтогазу і Газпрому.

У п’ятницю, 13 грудня, в австрійській столиці пройдуть російсько-українські переговори щодо газу, про що повідомило джерело в дипломатичних колах в середу, 11 грудня, пише УНН.

Склад делегацій з обох сторін поки не повідомляється.

Попередні російсько-українські переговори щодо газу з участю міністра енергетики РФ Олександра Новака, міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексія Оржеля, глави Газпрому Олексія Міллера, керівників Нафтогазу та ТОВ Оператор газотранспортної системи України відбулися у Відні 28 листопада.

Після переговорів в Нафтогазі повідомили, що на останньому раунді тристоронніх технічних консультацій щодо газу було погоджено, що російська і українська сторони в двосторонньому форматі повинні почати обговорювати технічні деталі, а також спробувати знайти рішення проблеми з виконанням рішень Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, у Газпрому ще є козирі в суперечках з Нафтогазом. Про це у вівторок, 10 грудня, заявив глава НАК Андрій Коболєв в Facebook.
Ще повідомлялося, що за підсумками зустрічі в Парижі президент Володимир Зеленський заявив, що на зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним питання транзиту газу було розблоковане.

Джерело.

Close