facebook

Виплати до 33 тисяч гривень: хто може розраховувати на допомогу ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розширив коло сімей, які можуть розраховувати на фінансову допомогу у зв’язку із воєнними діями в Україні. Про це повідомляє сайт організації.

Відомо, що з 15 червня розпочався другий етап програми грошової допомоги “Спільно”, яку надає Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Міністерства соціальної політики України.

Тепер взяти участь у програмі можуть сім’ї, які виховують трьох та більше дітей віком до 18 років, а також ті, хто має принаймні одну дитину з інвалідністю до 18 років.

Подати заявку можна на сайті. Однак реєстрація на сайті не означає автоматичного отримання допомоги, тому що заяви проходять 2 етапи перевірки:

Технічний відбір. Це перевірка наявності всіх обов’язкових даних та відсутності в них технічних помилок. Якщо документи пройшли етап, людина отримує СМС із номера 4224. Повідомлення надходить на номер, вказаний у заявці. Технічна перевірка триває до двох тижнів;
відбір на відповідність критеріям програми. Якщо сім’я, яка подає заявку, відповідає критеріям програми та ще не отримала допомоги від жодної іншої міжнародної гуманітарної організації, їй будуть нараховані кошти. Після грошового переказу надходить СМС на підтвердження отримання платежу.
Допомога надається сім’ям незалежно від наявності статусу ВПО, що перебувають у будь-якому регіоні України, але за умови, що вони не отримували грошової допомоги від ЮНІСЕФ чи іншої міжнародної гуманітарної організації після 24 лютого 2022 року.

Джерело.

Close