facebook

Українці, які постраждалu від агресiї РФ, можуть отримати до 30 тис. євро компенсації

Українці, які постраждали від агресії Російської Федерації, можуть отримати грошову компенсацію. Сума виплат складатиме від 5000 до 30 000 євро. Про це повідомляється на Telegram-каналі Міністерства цифрової трансформації.

Для того, щоб отримати компенсацію, потрібно подати заяву до Європейського суду з прав людини протягом чотирьох місяців з моменту, коли ви постраждали від російської агресії, проте не пізніше 16 січня 2023 року.

Заяву можна подати, заповнивши форму на сайті. Завантажте документ на комп’ютер, роздрукуйте, покладіть у конверт та наклейте на нього адресу ЄСПЛ (вона сформується автоматично при заповненні заяви на сайті). Надішліть заяву в одне з відділень Укрпошти (послуга безоплатна).

Також можна заповнити заяву за родича, якщо він не може подати її самостійно. Термін розгляду заяви може бути від одного року.

Якщо у вас виникли питання щодо допомоги та формування заяв, зверніться до громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у вашому місті.

Електронну заяву для формування заяви до Європейського суду з прав людини реалізовано швейцарсько-українською Програмою EGAP, яку виконує Фонд Східна Європа та Український Гельсінський союз з прав людини.

Джерело.

Close