facebook

Землю накриє магнітна буря: Українців попередили про можливе погіршення самопочуття

У п’ятницю, 22 липня, на планеті Земля очікується магнітна буря рівня G1. Магнітна буря такої сили може вплинути на здоров’я метеозалежних і літніх людей, тому в цей день їм потрібно бути обережними.

Про це попереджає сайт Meteoprog.ua. Також магнітна буря може бути причиною незначних збоїв у роботі енергосистем, а також вплинути на маршрути міграцій птахів та тварин.

“Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на низькому рівні. За останню добу на Сонці сталося п’ять спалахів класу С, максимальним з яких був спалах класу С5,7. Такі спалахи практично не впливають на Землю”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у п’ятницю геомагнітне поле очікується від нестабільного до слабкого штормового рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із ймовірністю спалахів М-класу.

Сонячна активність на 22 липня:

– ймовірність малого геомагнітного шторму – 30%

– ймовірність великого геомагнітного шторму – 5%

– ймовірність спалаху на Сонці М-класу – 10%

– ймовірність спалаху на Сонці Х-класу – 5%

– кількість сонячних плям – 129.

“Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ”, – наголошується у повідомленні.

Що таке магнітна буря
Магнітні бурі – це збурення магнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб (від 12 до 72 або більше), викликане надходженням в околиці Землі збуджених високошвидкісних потоків сонячного вітру і пов’язаної з ними ударної хвилі. Геомагнітні бурі відбуваються в основному у високих, середніх і низьких широтах.

Геомагнітні бурі впливають на багато областей діяльності людини, з яких можна виділити порушення зв’язку, систем навігації космічних кораблів, виникнення поверхневих зарядів на трансформаторах і трубопроводах і навіть руйнування енергетичних систем.

Магнітні бурі також впливають на здоров’я і самопочуття людей. Вони небезпечні в першу чергу для тих, хто страждає артеріальною гіпертонією і гіпотонією, хворобами серця. Приблизно 70% інфарктів, гіпертонічних кризів та інсультів відбувається саме під час сонячних бурь.

Також у людей магнітні бурі нерідко супроводжуються головним болем, мігренню, прискореним серцебиттям, безсонням, поганим самопочуттям, зниженим життєвим тонусом, перепадами тиску. Вчені пов’язують це з тим, що при коливаннях магнітного поля сповільнюється капілярний кровообіг і настає кисневе голодування тканин.

Джерело.

Close