facebook

Велика чистка: російські чиновники та олігархи гинуть цілими сім’ями за дивних обставин

У світі стало відбуватися “зачищення” росіян, пов’язаних із нафтовим бізнесом.

Останніми місяцями за дивних обставин померли кілька високопосадовців, деякі з них були вбиті разом із сім’ями.

Олександр Тюляков

Олександр Тюляков / © Газпром

61-річного чоловіка знайшли мертвим 25 лютого на вулиці Рубіновій в елітному селищі Ленінське Ленінградської області, в гаражі-прибудові до його будинку. Тюляков працював заступником генерального директора Єдиного розрахункового центру “Газпрому” (казначейство компанії) із корпоративної безпеки. Знайшла чоловіка його співмешканка. Після розслідування заявили, що це було самогубство. Територія цього селища вважається вотчиною топменеджменту “Газпрому”.

Леонід Шульман

Леонід Шульман / © invest.gazprom.ru

Але Тюляков не єдиний, хто помер у цьому селищі, адже 30 січня в Ленінському також було виявлено мертвим 60-річного Леоніда Шульмана – керівника транспортної служби “Газпром Інвест”.

Чоловіка знайшли у ванній кімнаті його власного будинку. На бортику ванни була посмертна записка, в якій загиблий скаржився на нестерпний біль у зламаній нозі. На момент смерті Шульман носив “апарат Ілізарова”, оскільки під час новорічних канікул зламав ногу в тому ж елітному селищі Ленінському.

Владислав Аваєв

Владислав Аваєв / © theins.ru

Вбивство, пов’язане зі ще одним працівником корпорації “Газпром”, сталося у Москві 18 квітня. 51-річного віцепрезидента “Газпромбанку” Владислава Аваєва знайшли у його квартирі на Університетському проспекті, на південному заході Москви. Крім самого Владислава, у квартирі також знайшли мертвими його дружину Олену та 13-річну доньку Марію. В руках Аваєва був пістолет, а квартира була зачинена зсередини, тому пріоритетною версією слідства стало те, що Аваєв сам застрелив дружину і доньку, а потім наклав на себе руки. Причиною назвали ревнощі – нібито жінка була вагітною від водія.

Михайло Вотфорд

Михайло Вотфорд / © www.starhit.ru

Російського олігарха українського походження Михайла Вотфорда було знайдено повішеним у гаражі його розкішного маєтку Вентворт у британському графстві Суррей. Поліція назвала смерть “непоясненною”, але схилилася до думки, що 66-річний мільярдер наклав на себе руки.

Новини про його смерть з’явилися того дня, коли прем’єр Борис Джонсон оголосив про оприлюднення повного списку санкцій щодо осіб, пов’язаних із режимом Володимира Путіна.

Справжнє ім’я олігарха – Михайло Толстошея. Він народився 1955 року в Україні. За інформацією західних ЗМІ, підприємець збив статки на нафті й газі. Він змінив своє прізвище, коли переїхав до Британії на початку 2000-х. Там багатій отримав британське підданство та зайнявся нерухомістю.

Сергій Протосеня

Сергій Протосеня / © facebook.com/sergey.protosenya.1

21 квітня знайшли мертвим топменеджера компанії “Новатек” Сергія Протосеню на його віллі у місті Льорет-де-Мар, Іспанія. Також на території будинку були виявлені тіла його дружини Наталії та їхньої 18-річної доньки. До Іспанії сім’я прилетіла на великодні свята.

На тілах дружини та доньки були ножові поранення, а самого Протосеню задушили. Варто зазначити, що “Новатек” – компанія, яка займається видобуванням газу, друга в Росії за обсягами видобутку. 2021 року посіла 8 місце в рейтингу найбільших приватних компаній Росії за версією Forbes.

Олександр Суботін

Олександр Суботін / © https://stolica-s.su

Колишній топменеджер російського нафтового гіганта “Лукойл”, мільярдер Олександр Суботін, помер у місті Митіщі Московської області Митищі, під час сеансу з подружжям шаманів Магуа. За допомогою нетрадиційного сеансу, який відбувався у звичайному приватному будинку, мільярдер намагався вилікуватися від похмілля. Під час однієї з процедур використовувалася отрута жаби: шамани робили на шкірі клієнта надріз, капали туди отруту жаби, і після блювоти пацієнту нібито мало стати ліпше. Також вони “викликали” духів, приносили в жертву тварин і купали “загублених” у крові півня. У свій останній сеанс Суботін прийшов до Магуа і нібито знав пару вже давно, можливо, то був його не перший сеанс у них. Після того, як йому стало зле, шамани не викликали швидку, а дали хворому корвалол і поклали мільярдера спати в підвалі, де серед окультних речей Олександр і помер.

Юрій Воронов

Юрій Воронов / © foundation-of-historic-boats.ru

У липні в елітному котеджному селищі Морські тераси біля Фінської затоки знайшли тіло 61-річного Воронова – гендиректора транспортної компанії “Астра Шиппінг”, яка працювала на арктичних підрядах “Газпрому”. Чоловік лежав у басейні із простріленою головою, а поряд – травматичний пістолет. На дні експерти також виявили кілька використаних гільз. За попередніми даними судмедекспертизи, постріл зробили впритул. Приблизний час смерті Воронова – від півночі до 5:00. За словами дружини бізнесмена, він вирушив до Ленінградської області ще 1 липня, а перед від’їздом у нього стався конфлікт із діловими партнерами через втрату грошей.

Равіль Маганов

Равіль Маганов / © РИА Новости/ Максим Блінов

Очільник ради директорів російської нафтової компанії “Лукойл” Равіль Маганов випав із вікна Центральної клінічної лікарні у Москві та помер.

Тіло 68-річного Маганова, який працював у компанії від моменту її заснування 1993 року, виявив персонал лікарні. Інцидент стався близько 07:00 у Москві. За даними ЗМІ, розглядається версія самогубства. Равіль Маганов перебував у відділенні терапії із проблемами серця, у нього діагностували депресію.

Компанія “Лукойл” змушена була підтвердити загибель Маганова, однак повідомила, що топменеджер помер “після тяжкої хвороби”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело.

Close