facebook

Сенатори США представили законопроєкт про визнання Росії країною-спонсоркою тероризму

Американські сенатори демократ Річард Блюменталь та республіканець Ліндсей Грем представили законопроєкт про визнання Росії країною-спонсоркою тероризму.

Сенатори США переконані, що визнання Росії спонсоркою тероризму надішле Києву та союзникам США потужний сигнал підтримки України. Ефект посилять суворі покарання, позови у судах США за дії в Україні та посилення санкцій.

Про це повідомляє Reuters.

Advertisement
“Потреба в цьому заході є більш нагальною, ніж будь-коли раніше”, — зазначив Блюменталь.

Слід зазначити, що у документі міститься положення, яке дозволить президенту США зняти відповідний статус з Росії з міркувань національної безпеки. Це може статися лише після того, як лідер США засвідчить Конгресу, що Росія більше не вчиняє акти міжнародного тероризму.

Наразі не відомо, коли і чи може цей законопроєкт вийти на голосування. До Блюменталя та Грема вже встигли приєднатись й інші законодавціКрім того, спікерка Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі ще в липні заявила, що відповідне рішення “давно назріло”.

Своєю чергою, Байден заявив, що не планує визнавати Росію спонсоркою тероризму. Мовляв, цей спосіб є не надто ефективним способом притягнути Росію до відповідальності. Крім того, це може перешкодити доставці гуманітарної допомоги Україні. Тому адміністрація Байдена намагається створити “аналогічні” заходи до тих, які передбачає визнання країни терористкою.

Натомість Росія вже заявила, що в разі визнання її країною-терористкою, Москва розірве дипломатичні стосунки зі США.

Джерело.

Close