facebook

Курс долара злетить до 50 грн? Стало відомо, що буде з валютою у 2023 році – прогноз банкіра

Економісти проаналізували ситуацію на ринку валют. Багато хто з них вважає, що курс долара у 2023 році підніметься до 50 грн. Проте не всі аналітики налаштовані так песимістично щодо стабільності національної валюти.

Голова Правління IBOX BANK Петро Мельник упевнений, що курс долара залишиться стабільним, якщо ситуація на фронті не буде радикально змінюваться. Він не прогнозує різких валютних коливань. Банкір підкреслив, що НБУ не має необхідності підвищувати офіційний курс валют.

“Початок року на міжбанку та в обмінниках не передбачає суттєвих коливань курсу гривні по відношенню до іноземних валют. На початку 2023 року курс не відрізнятиметься від курсу, який був наприкінці минулого року. Зростання курсу валют протягом 2023 року залежатиме від ситуації на фронті, тож говорити про це рано”, – цитує Мельника УНН.

Національний банк раніше повідомив, що завдяки запуску “зернового коридору” та коригуванню валютних обмежень тиск на валютному ринку послабшав. Тому обсяги інтервенцій регулятора скоротилися. НБУ планує і надалі зберігати політику фіксованого обмінного курсу та продовжувати компенсувати дефіцит валюти на ринку.

Станом на 10 січня готівковий курс долара становив 40,45 грн у купівлі та 40,70 грн у продажу. На чорному ринку валюта торгується за 40,54/40,65 грн. Офіційний курс НБУ складає 36,57 грн.

Джерело.

Close