facebook

До України завезли фальсифікованих ліків на понад 30 мільйонів: Посадовиці Держлікслужби висунули підозру

За даними слідства, чиновниця допомогла приватному підприємцю затвердити документи з неправдивими відомостями, внаслідок чого до України завезли фальсифікованих ліків на 32 мільйони гривень.

Служба безпеки повідомила про підозру керівниці одного з департаментів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками, яка сприяла завезенню до України та продажу фальсифікованих ліків.

Про це повідомили в СБУ.
Правоохоронці викрили та заблокували незаконний механізм потрапляння на український ринок великої партії неякісних іноземних ліків на загальну суму понад 32 млн грн.

Слідство встановило, що посадовиця сприяла затвердженню в офіційних документах неправдивих відомостей щодо лікарських засобів на користь приватного підприємця.

“Висновки комплексних експертиз підтвердили невідповідність імпортованих ліків нормам законодавства України”, – йдеться у повідомленні.

Керівнику комерційної структури та держслужбовиці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 321-1 ККУ (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів).

Служба безпеки України продовжує встановлювати всіх осіб, які можуть бути причетні до скоєння правопорушення.

“Вживаються заходи для вилучення з обігу фальсифікованих лікарських засобів”, – зазначили в СБУ.

Джерело.

Close