facebook

“Скоро долар приголомшить українців, очікується вражаючий стрибок”: Експерти попередили, яким буде курс валют

Курс долара в Україні продовжує знижуватись. У березні американська валюта стабілізувалася на рівні 38,40 – 38,80 гривні. Проте вже у квітні долар може повернутись до позначки 39 гривень і вище.

Як інформує “biz.today.ua”, за словами банкіра Ганни Золотько, попит на валюту впав. Зацікавленість громадян у відкритті 3-місячних валютних депозитів зросла, тож через деякий час це може почати тиснути на курс готівкової валюти і долар повернеться до рівня 39 гривень.

Як ще раніше прогнозувала банкір, цього тижня з високою ймовірністю слід очікувати на різноспрямований рух курсу. При цьому вартість американської валюти перебуватиме у діапазоні 38,3 – 39,1 гривні за долар.

На зміцнення гривні впливатиме майбутня посівна, адже аграрії активно продають урожай та свої запаси валюти. Це означає, що більш ніж на кілька копійок долар найближчим часом не подорожчає.

Курс долара в Україні 24 березня

У п’ятницю, 24 березня, курс гривні до долара у банківських обмінниках Києва сьогодні зміцнився на 5 копійок – до 38,60 грн/дол. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 38,10 грн за долар.

У ПриватБанку курс долара залишився на рівні попереднього дня – 38,30 грн за долар. Продати долар у банку можна за курсом 37,80 грн/дол., євро – до 40,30 грн/євро.

На сьогоднішній день найвигідніший курс купівлі долара пропонує OTP Банк та Універсал Банк. Продати вигідно долари у п’ятницю можна в Універсал Банку та ПриватБанку – по 38,3 та 38,5 грн/долар відповідно.

Курс долара перевищить 39 гривень: експерти розповіли, коли чекати стрибка

За словами аналітика Олексія Козирєва, наступного тижня безготівковий долар у цей період коливатиметься від 36,56 до 36,93 грн/дол. В обмінниках фінкомпаній вартість валюти залишиться в межах 38 – 38,75 грн/дол., прогнозує експерт.

Джерело.

Close