facebook

Школи в Україні запрацюють з 1 вересня: у Міносвіти назвали важливу умову

Школярі в Україні повернуться за парти з 1 вересня. Але щоб школа функціонувала і в ній було безпечно учням, має бути обладнаний сховище.

Про це в ефірі національного телемарафону 24 травня повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко.

За його словами, деякі навчальні заклади перейшли на змішану форму навчання із 14 березня. Особливо це стосується вузів – лекції відбуваються у дистанційному режимі, а практичні заняття відбуваються очно. Щодо шкіл, то їх з 1 вересня планують відкрити.

“Ми опрацьовуємо механізми, за яких 1 вересня розпочнеться офлайн-навчання у школах. Все залежить від ситуації в країні”, – каже Вітренко.

Наразі Міносвіти проводить аудит шкіл щодо того, чи є у них бомбосховища, щоб забезпечити безпеку дітей та педагогів.

“За нашими планами відкриються школи, які зможуть бути забезпечені бомбосховищами. Такі школи в Україні існують”, – додав замміністра освіти.

Станом на 24 травня в Україні окупанти зруйнували понад 1600 шкіл, і понад 100 із них не підлягають ремонту.

Що стосується дитячих садків, то у багатьох регіонах вони вже працюють та приймають вихованців. Бомбосховища є не в багатьох закладах дошкільної освіти, тому місцева влада має опрацювати це питання, щоб убезпечити дітей та співробітників.

Як зазначив в ефірі телемарафону перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, у Києві продовжать набирати дітей у перші класи.

“Починаючи з першого червня навчальні заклади почнуть прийом дітей на вільні місця у перші класи і цей процес триватиме до 23 серпня. На сьогоднішній день у багатьох школах понад 20% місць для першокласників залишаються вільними”, – розповів він.

Цього року вступ до перших класів був спрощений: достатньо надати документи у вигляді ксерокопій через довірених осіб чи Інтернет.

Джерело.

Close