facebook

“Чоловіки, евакуюйтесь”: окупанти в Маріуполі планують провести у вересні “першу хвилю мобілізації”

У мерії Маріуполя закликають місцевих чоловіків мобілізаційного віку евакуюватись і не дати росіянам “перетворити себе на гарматне м’ясо”.

У тимчасово окупованому Мангуському районі та Маріуполі загарбники планують впродовж вересня провести “мобілізацію” серед місцевих жителів.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своїй сторінці в “Телеграмі”.

“Мобілізація. В останній день серпня в Мангуші відбулося засідання гауйляйтерів. Від донецького керівництва надійшла вказівка терміново поновити військовий облік у Маріупольському районі. Більш того, таке протокольне доручення покладено на папір. Це означає, що, принаймні, Мангуський район чекає вже офіційна мобілізація впродовж вересня. За нашими даними, така ж вказівка отримана і щодо Маріуполя, однак виконання відтерміновано на два тижні. Тобто орієнтовно в 20-х числах вересня Маріуполь та район очікує перша хвиля мобілізації”, – написав він.

Андрющенко звернувся до чоловіків мобілізаційного віку, як і мешкають на цих територіях, терміново евакуюватися.

“Поки не введено заборону – евакуюйтесь. Будь-яким шляхом в будь-який бік. Не дайте перетворити себе на гарматне м’ясо”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як бойовики “ЛНР” скрутили і примусово “мобілізували” чоловіка в Луганську, коли він прийшов забирати свою дитину з дитсадка.

Джерело.

Close