facebook

Українцям роздадуть по 6600 грн на особу: Хто отримає нову допомогу

Міністерство соціальної політики 8 серпня уклало Меморандум про взаєморозуміння з підрозділом іноземної неурядової організації “ACTED”. В результаті частина українців зможе отримати по 6600 грн.

Про це йдеться на сайті Мінсоцу. Для надання грошової допомоги українцям, які мешкають на тимчасово окупованих територіях або населених пунктах, що перебувають у зоні активних бойових дій, потрібно подати заявку на платформі edopomoga.gov.ua.

Відповідно до положень Меморандуму, підтримкою буде охоплено 10 000 осіб з найбільш вразливих груп із тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій. Розмір допомоги становитиме 2 220 грн на особу/місяць одноразовою виплатою на три місяці. На початковому етапі будуть мешканці Харківської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

“ACTED є неурядовою організацією зі штаб-квартирою в Парижі, Франція. Незалежна, приватна та некомерційна організація ACTED дотримується суворої нейтральності та неупередженості у своїх рішеннях і діє відповідно до принципів недискримінації та прозорості”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв OBOZREVATEL, переселенці в Україні можуть розраховувати не лише на грошову допомогу від держави, а й на виплати від міжнародних фінансових організацій. Наприклад, від ООН чи Комітету Червоного Хреста. При цьому подавати заявку можна лише до однієї з організацій.

Джерело.

Close