facebook

Попрощалися з батьком і сином, які зaгuнули в один день у боях за Україну

У Ковелі Волинської області 17 січня попрощалися одразу з двома полеглими у боях за Україну Героями. Батько та син Михайло й Олександр Куцики стали на захист рідної землі 25 лютого – і загинули в один день, 16 січня.

26-річний Олександр захищав Україну з 2016 року і втратив на війні з Росією здоров’я – однак не вагався, коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення; разом із сином на фронт пішов і його 48-річний батько Михайло. Про трагічну втрату розповів міський голова Ковеля Ігор Чайка.

“Важкий день. Важке серце. Попрощалися з нашими воїнами: Олександром та Михайлом Куциками. Батьком і сином, які удвох пішли нас захищати в лютому 2022 року. Дата, яка незворотно змінила кожного з нас. Я думав сьогодні про те, що 26-річний Сашко, який мав бойовий досвід із 2016 року і який підірвав здоров’я, – на початок 2022 року мав інвалідність ІІ групи. Він міг нікуди не йти. І хтось би на його місці скористався цим правом. Але він зробив свій свідомий вибір. Армія, захист – це був його свідомий добровільний вибір”, – розповів Чайка.

Михайло Куцик узяв до рук зброю того ж дня, що й його мужній син. Обидва долучилися до однієї бригади Територіальної оборони.

“Того ж дня із сином йде воювати батько, 48-річний Михайло Куцик. Успішний підприємець. Але найперше – громадянин, чоловік, батько. Старший за віком і досвідом. Здавалося б разом – вони сила. Захист один одному. Але… Ці чоловіки мали б бути зараз поряд зі своїми найдорожчими рідними людьми. Якби не клята війна. Якби не агресор – Росія”, – наголосив міський голова Ковеля.

Він розповів, що Олександр Куцик народився 14 серпня 1996 року. Він воював за рідну землю з 2016 року, однак у 2021 році мусив покинути військо через підірване здоров’я.

Однак інвалідність не стала на заваді Олександрові знову одягти однострій і піти зупиняти ворога вже наступного дня після початку повномасштабного вторгнення.

Михайло Куцик народився 28 серпня 1974 року, був приватним підприємцем і захоплювався автомобілями. Як зазначив Чайка, батько завжди був разом із сином.

Загинули вони також в один день, 16 січня.

“Війна пише страшні сценарії. А історія Михайла й Олександра Куциків – подвійно трагічна. Це друга ковельська сім’я, де гинуть з однієї родини батько і син. Важко підібрати слова хоч якоїсь втіхи для рідних. Слова підтримки губляться перед лицем цього великого горя. Цієї біди і розпачу. Батько і син змінили поле битви. Тепер захищатимуть нас із неба. Вічна пам’ять! Слава Україні! Героям слава!” – наголосив міський голова Ковеля.

Воїнів провели в останню путь з військовими почестями. Земляки віддали шану Героям, опустившись на коліно.

Джерело.

Close