facebook

Резніков повідомив про підготовку до можливого нового нападу Росії навесні

Міністр запевнив, що в цьому питанні Україна з партнерами – “на одній сторінці”.

Україна готується до потенційного масштабного нападу Росії навесні, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Про це він сказав у інтерв’ю “Голосу Америки”.

Міністр зазначив, що партнерам держави відомо про її підготовку.

“Ми давно про це кажемо, і наша розвідка, і аналітики, і Генеральний штаб, тому ми звісно до цього готуємось, ми звісно сигналізували про це нашим партнерам, ми з ними – на одній сторінці у сприйнятті всіх цих ризиків”, – розповів Резніков.

Він також повідомив, що українські військові у США вже почали навчатися управлінню системами ППО Patriot. Міністр наголосив, що бійці мають завершити це навчання “радикально скоріше” у порівнянні зі стандартними термінами.

“Нам головне, щоб їх (Patriot – ред.) надали на полігони, де будуть готуватися наші підрозділи, і вони будуть готові до стримання можливого повторення навали, умовно кажучи, на початку весни цього року”, – додав Резніков.

Новий наступ РФ: що відомо
Ще у грудні 2022 року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попередив, що Росія збирає до 200 тис. військових для нового наступу на Україну. Це може сталися в січні-лютому або ж навесні. Генерал не сумнівається, що ворог спробує повторити атак на Київ.

Резніков раніше висловив думку, що цей наступ можна очікувати з окупованих росіянами територій на півдні та сході України. Водночас вторгнення з території Білорусі він оцінює як малоймовірне.

Зауважимо, у Пентагоні станом на 20 січня інформували, що не бачать появи нових наступальних угруповань ворога.

Додамо, що військовий експерт Олег Жданов повідомив про сумніви в тому, що на березень у Росії буде готовеугруповання у 200 тис. для проведення наступальної операції.

Джерело.

Close