facebook

Навчання у школах двома мовами: в Україні готується масштабне нововведення – коли старт

Українцям розповіли, що незабаром у школах викладатимуть двома мовами.

Як стало відомо нещодавно, що в українських школах можливе запровадження викладання предметів двома мовами, а саме – українською та англійською. Розповсюджуватимуться нововведення лише на профільні предмети і лише у старшій школі. Проте, коли така зміна може з’явитися у школах, поки що невідомо, розповів генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України Олег Єресько в ефірі “Ранку вдома”.

Як розповів представник МОН, що, безумовно, вони мають заклади, де збираються діти, які мають здібності до вивчення іноземних мов. Там практикують раннє вивчення мов. Вони ж планують, що згодом у старшій школі профільний предмет обов’язково викладатимуть двома мовами – українською та англійською.

Також він розповів і про те, що поки що МОН не має планів щодо скасування іспитів у 4 або 9 класах. Однак цього року діти не складатимуть державну підсумкову атестацію (ДІА) через війну Росії в Україні.

Після чого експерт зазначив, що оцінка важлива лише для формування рейтингу на національному мультипредметному тесті (НМТ), щоб справедливо розподілити між місцями державного замовлення, що надходять.

Джерело.

Close